איזו הרגשה טובה זו להיכנס למסעדה, ומהרגע הראשון להתאהב. זה מה שקרה לנו במסעדת 'סומאק' השוכנת במלון הבוטיק וילה גליליי בצפת. היה זה ערב שלישי קסום במיוחד. 'סומאק' קיבלה אותנו עם מפות לבנות ומעומלנות, שאנסונים צרפתיים, שירות מקצועי ותפריט טעימות שכלל 11 מנות. לא פחות. המנות שיצרו שף המסעדה גדי אולשנסקי ואורחו, בוגר 'משחקי השף', מתן שמיר, יצאו זו אחר זו מלוות ביינות לבנים ואדומים מיקבי רמת הגולן. המלצריות שלטו בהן ותיארו כל מנה במשפט אחד ממצה. המנות היו מדויקות, ברובן. היו כאלה שאפשר היה להוציא מהן טוב יותר, אבל הסך הכל, מקבל פה ציון גבוה ביותר. מנות הפתיחה, הטרטר והסביצ'ה, היו מעולות והד הטעמים שיצא מהן, הכין אותנו לבאות. דגי הים טופלו באהבה גדולה, גם הניוקי והטורטליני עשו לנו שמח בחלל הפה. למרות שהמסעדה כשרה, הקינוחים היו נהדרים ועם היין שנשפך ללא הפסקה, רצינו שלא ייגמר לעולם.
צריך להיות אמיץ לפתוח מסעדה שכזו בצפת. והאמת, שדווקא הצפתיים, הם אלה שהצביעו ברגליים ואמרו כן להזדמנות הנדירה לצאת מהסלון. בין הסועדים פגשנו גם צפתיים ש'ירדו' לראש פינה וכאלה שהגיעו מסביב, והביחד הזה, נפגש בדיוק במקום הנכון. אלה היו שלוש שעות של אושר בצפת הקסומה וזה לא שפנטזנו. כל זה באמת קרה.